1- ليزرل: نرم افزاري براي مدل سازي معادلات ساختاري
به نکاتی مهم و توضیحی در خصوص نرم افزار لیزرل اشاره می شود:
- ليزل Lisrel مخفف linear structural relation است. نرم افزار تحليل آماري ليزرل LISREL جهت محاسبات تحليل عامل و مدل معادلات ساختاري و به منظور تست کردن روایی پرسشنامه از سوي شرکت بين المللي نرم افزار علمي (SSI) به بازار عرضه شده است.
- لیرزل یک مدل تبیینی است که ما را به مدل اکتشافی رهنمون میکند. هدف لیرزل این است که ما را با انجام آزمونی به تحلیل مسیر، تحلیل عاملی و تحلیل خوشهای برساند. در این صورت لیرزل با اثرات خالص و ناخالص سروکار دارد، هم پیش رونده است وهم پس رونده و در اینجاست که مؤلفه ها مشخص میشود و به عقب برمیگردد. از این رو، لیرزل با مفاهیم کانژنریک سروکار دارد. نرم افزار ليزرل Lisrel مكمل نرم افزار اس پي اس اس است كه در علوم انساني و علوم اجتماعي استفاده مي شود. اين نرم افزار کارهاي گرافيکي را بهتر از نرم افزار SPSS انجام مي دهد.
- ليزرل به معناي ارتباطات ساختاري خطي است که برخي به غلط آن را مترادف مدل یابی معادلات ساختاری قلمداد کردهاند. مدل یابی معادلات ساختاری (Structural equation modeling: SEM) يکي از روشهاي تحليل کورايانس است که با استفاده از نرم افزار ليزرل قابل محاسبه است.
- اين نرم افزار با استفاده از همبستگي و کوواريانس بين متغيرهاي اندازه گيري شده ،تحلیل عاملی ، مدل معادلات ساختاري، تحلیل مسیر، انواع رگرسیون، پايايي و روایی سازه، پايايي مرکب و . . . میتواند انجام دهد. بنابراين حتما به خاطر داشته باشيد ليزرل هيچگاه مترادف مدل یابی معادلات ساختاری نيست. از آنجا که تحليل عاملي و مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار ليزرل قابل تحليل است درک اين روشها در شناخت کار با نرم افزار ليزرل ضروري است.
- مدل معادلات ساختاری و یا به طور اختصار SEM که مخفف (Structural Equational Modeling) میباشد، از روشهای جدید آماری و یکی از قویترین روشهای تجزیه و تحلیل چند متغیره است که برخی هم به آن تحلیل ساختاری کواریانس، الگوسازی عاملی و لیزرل اطلاق میکنند. کاربرد اصلی آن در موضوعات چند متغیرهای است که نمی توان آنها را به شیوه دو متغیری با در نظر گرفتن هربار یک متغیر مستقل با یک متغیر وابسته انجام داد.
- تجزیه و تحلیل چند متغیره به یک سری روشهای تجزیه و تحلیل اطلاق میشود که ویژگی اصلی آنها، تجزیه و تحلیل همزمان چند متغیر مستقل با چند متغیر وابسته است. به عبارت دیگر وقتی شما میخواهید متغیر وابسته خود به عنوان مثال بزه کاری را با متغیرهای مستقلی همچون انگیزه فردی، روابط خانوادگی، سابقه بزهکاری، موقعیت اجتماعی اقتصادی و از این قبیل پیش¬بینی کنید بایستی به طراحی یک مدل علی و ارزیابی آن بپردازید که با استفاده از مدلیابی معادلات ساختاری قادر به آن خواهید بود. بنابراین شما در این پژوهش برخی از موارد را به طور مستقیم اندازه گیری میکنید(بخش اندازه گیری مدل) که عموماً همان گویه های پرسشنامه است و برخی از موارد را با ترکیب این گویه ها بدست آورده و روابط آنها را میسنجید(بخش تحلیل مسیر مدل) تا بتوانید مدل نهایی خود را رسم کنید.
براي سفارش مدل سازي معادلات ساختاري، ترسيم روابط گرافيکي بين متغيرها، و تحليل با نرم افزار ليزرل کافي است از يکي از راههاي ارتباطي ذکر شده در پايين اين صفحه با ما تماس بگيريد.
2- وب سايت تخصصی مدل سازي معادلات ساختاري و تحليل مسير با نرم افزار lisrel
به اطلاع مشتاقان و علاقه مندان به نرم افزار ليزرل و موضوع مدل سازي و مدل يابي معادله ساختاري مي رسانيم که وب سايت ويژه اين نرم افزار در خدمت شما مي باشد. اين سايت که يکي ديگر از وب سايتهاي اين مجموعه مي باشد به صورت تخصصي، ويژه و از صفر تا صد به موضوع معادلات ساختاري و تجزيه و تحليل با نرم افزار Lisrel مي پردازد. لینک این سایت به قرار زیر است :
قبول سفارشات مدل معادلات ساختاري و ترسيم روابط بين متغيرها به صورت گرافيکي
3- وب سايت ويژه مدل سازي معادلات ساختاري با نرم افزار Smart Pls
همچنين لینک وب سايت ديگر اين گروه که بر مدل سازي معادلات ساختاري با استفاده از نرم افزار معروف smart pls تمرکز دارد به قرار زير است:
قبول سفارشات مدل معادلات ساختاري با نرم افزار اسمارت پي ال اس- Smart Pls
4- آموزش ویدئویی و کامل تحلیل عاملی اکتشافی با نرم افزار SPSS
تا اینجا در خصوص لیزرل و معادلات ساختاری صحبت شد، اما اگر علاقه مند به کار با نرم افزار SPSS و انجام تحلیل عاملی اکتشافی با آن هستید، این بسته آموزش ویدئویی را که همراه با تحلیل کامل در قالب فصل 4 پایان نامه است مد نظر قرار داشته باشید:
آموزش تحلیل عاملی اکتشافی با اس پی اس اس و قالب ورد فصل 4 پایان نامه مربوط به آن
ساير نرم افزارهای تحليل آماری به قرار زیر است:
1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
سلام. لطفا سوالات و نظرات خود در خصوص اين مطلب را در همين بخش ديدگاه مطرح نماييد. از طريق ايميل از پاسخ ما مطلع خواهيد شد.
براي جستجو در ميان کامنت ها از Ctrl + f استفاده نماييد.