روش های نمونه گیری غیر احتمالی

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقالات تحلیل آماری
  4. chevron_right
  5. نمونه گیری
  6. chevron_right
  7. روش های نمونه گیری غیر احتمالی
نام دسته مطالب: نمونه گیری

روش های نمونه گیری غیر احتمالی

56 دیدگاه

به طور کلی انواع روش های نمونه گیری را می توان در دو بخش نمونه گیری احتمالی و غیر احتمالی جای داد.

در نمونه گیری احتمالی هر یک از واحدهای جامعه می توانند با احتمالی مشخص در نمونه قرار گیرند. در حالیکه در نمونه گیری غیر احتمالی انتخاب نمونه براساس قوانین احتمالات صورت نمی گیرد و نمونه به مدد قضاوت انسانی حاصل می شود. بنابراین اشتباهات برآوردهای غیر احتمالی، اغلب غیر تصادفی و غیرقابل اندازه گیری است. در این روش ها هر قدر که حجم نمونه را بزرگ اختیار کنیم، نمونه ها اغلب نمی توانند معرف واقعی جامعه باشند. اما با این حال گاهی اوقات نمونه گیری غیراحتمالی بهترین روش نمونه گیری می باشد. مانند زمانی که امکان تهیه چارچوب نمونه گیری وجود نداشته باشد.

کاربردهای نمونه گیری غیراحتمالی

یکی از مهم ترین کاربردهای نمونه گیری غیراحتمالی، استفاده در مطالعات مقدماتی پیمایش های بزرگ است. در چنین مواردی که هدف تعین واریانس صفت مورد اندازه گیری (برای تعین حجم نمونه و روش نمونه گیری) یا تست پایایی ابزار اندازه گیری و… می باشد، احتیاجی به روش های نمونه گیری احتمالی نیست. در ادامه برخی از روش های نمونه گیری غیراحتمالی مورد بررسی قرار می گیرد.

چنانچه به دنبال کسب اطلاعات در مورد نمونه گیری های رایج (نمونه گیری احتمالی مانند روش نمونه گیری تصادفی ساده، طبقه ای، خوشه ای و امثال آن) هستید، به این صفحه مراجعه نمایید:   روشهای نمونه گیری و تعیین حجم نمونه

نمونه گیری قضاوتی یا تعمدی

معمولا در نمونه گیری قضاوتی انتخاب سنجیده واحدها به طریقی صورت می گیرد که هریک معرف بخشی از جامعه مورد نظر باشند. به عنوان مثال فرض کنید قصد داریم به بررسی وضعیت نوجوانانی که از خانه فرار کرده اند بپردازیم و مصاحبه با چنین افرادی ضروری است. از آنجایی که تهیه لیستی از این افراد ممکن نیست، محقق سعی می کند به مکان هایی مانند پارک ها، ترمینال ها و… مراجعه کرده و به طور تعمدی افراد مورد نظر را در مکان های خاص شناسایی کند. این روش نمونه گیری با توجه به موضوع مورد بررسی مبتنی بر فهم نظری و تجربه پیشین محقق از جمعیت مورد مطالعه است.

نمونه گیری سهمیه ای

در این روش جامعه آماری به چند طبقه تقسیم شده سپس به اختیار سهمی به هر طبقه اختصاص داده می شود و در ادامه نمونه هایی را که دسترسی به آن ها ساده تر است به دلخواه انتخاب می کنند. البته ممکن است جامعه مورد مطالعه طبقه بندی نشود، در این حالت نیز آنقدر نمونه اختیار می شود تا حجم نمونه مورد نظر حاصل شود.

برای مثال فرض کنید می خواهیم به بررسی رضایت شغلی کارکنان صنایع بزرگ استان تهران بپردازیم و قبل از مرحله اصلی گردآوری داده ها احتیاج به یک مطالعه مقدماتی برای سنجش واریانس صفت مورد نظر، روایی و پایایی پرسشنامه داریم و از طرفی براساس تحقیقات قبلی می دانیم رضایت شغلی کارکنان صنایع مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. با فرض این که حجم نمونه مقدماتی 50 نفر در نظر گرفته شده باشد و با در نظر گرفتن نسبتی از کل کارکنان که در هر صنعت مشغول به کار هستند، سهمیه هر گروه را تعین می کنیم.

در نمونه گیری سهمیه ای غالبا آن دسته از ویژگی هایی که که در تحقیقات پیشین هم تشخیص داده شده اند مورد مطالعه قرار می گیرند به همین دلیل نمونه گیری سهمیه ای تا حد زیادی به تحقیقات پیشین و یافته های بدست آمده در میدان تحقیق وابسته است. مشکل دیگر این روش عدم توجه به برخی ویژگی های جمعیت مورد نظر است. اما در مجموع با توجه به مشابهت ساختار نمونه و جمعیت در نمونه گیری سهمیه ای، احتمال معرف بودن برآوردهای حاصل از آن بیش از برآوردهایی است که از نمونه گیری اتفاقی یا قضاوتی به دست می آید.

نمونه گیری اتفاقی (نمونه گیری در دسترس)

در این روش محقق افرادی را مورد مطالعه قرار می دهد که در دسترس هستند و مصاحبه گر در چارچوب تعداد و حجم نمونه افرادی را به طور اتفاقی انتخاب کرده و با آن ها مصاحبه می کند. به عنوان مثال محققی که می خواهد نگرش مردم را نسبت به یک نمایشگاه بسنجد، از میان افرادی که از نمایشگاه دیدن کرده اند به طور اتفاقی چند نفر را انتخاب می کند. با توجه به موضوع تحقیق مکان هایی که این نمونه گیری می تواند در ان صورت گیرد مانند ایستگاه اتوبوس، بازار، فروشگاه، بیمارستان و… می باشد.

توجه داشته باشید که در نمونه گیری قضاوتی محقق افراد خاص را انتخاب می کند اما در نمونه گیری اتفاقی، هرچند محقق در مکان های خاصی قرار می گیرد، اما به طور اتفاقی افرادی در آن مکان ها را انتخاب می کند. نمونه گیری اتفاقی عمدتا با مشاهده مشارکتی و آزمایشی توأم است و از طریق آن محقق همواره موضوعات و محیط هایی را که به آسانی قابل دسترسی باشند، مورد مطالعه قرار می دهد.

نمونه گیری گلوله برفی یا زنجیره ای

این روش در مقایسه با دیگر روش های ذکر شده چندان منظم نیست، کاربرد کمتری دارد و بیشتر در تحقیقات قوم نگاری مورد استفاده قرار می گیرد تا در مطالعات پیمایشی.

این فن شامل شناسایی برخی افراد مهم یک جمعیت و مصاحبه با آن ها است، سپس محقق به پیشنهاد این افراد برای مصاحبه به سراغ افراد دیگر می رود. در این روش هسته کوچک اصلی، با افزایش مرحله ای، رشد می کند و مانند گلوله برفی که با غلتاندن بر زمین بزرگ می شود، نمونه تحقیق نیز افزایش می یابد. این روش معمولا زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که چارچوب نمونه گیری وجود ندارد و از طرفی افراد نمونه نسبت به یکدیگر شناخت دارند.

به عنوان مثال فرض کنید می خواهیم به علل اعتیاد از دیدگاه معتادان بپردازیم. در این صورت با شناسایی تعدادی از معتادان که حاضر به مصاحبه هستند، از آن ها نام نشانی افراد دیگر را که می شناسند جویا شده و به این ترتیب به تعداد مورد نیاز نمونه تهیه کنیم. از این روش هنگامی استفاده می شود که اعضای گروه هدف به نوعی با یکدیگر در ارتباط بوده و دارای ویژگی های مشترک باشند. مزیت این روش در این است که محقق می تواند به بررسی کل شبکه بپردازد اما از طرف دیگر او تنها محدود به کسانی خواهد بود که در این شبکه مرتبط به هم قرار دارند.

نمونه گیری گروهی

در این روش تنها با گروه های معینی تماس حاصل شده و اطلاعات لازم گرفته می شود. در این روش محقق براساس تجربه شخصی و یا تجارب مشابه دیگران، یک گروه اجتماعی را معرف جامعه ای که به آن تعلق دارند، می یابد و با آن ها مصاحبه می کند. گروه مورد مطالعه می تواند اعضای شورای اسلامی روستا ، ریش سفیدان و… باشند. نتایج این نمونه ها هرچند ممکن است معرف جامعه باشند، اما نمی توان با اطمینان آماری به جامعه مورد مطالعه تعیمیم داد.

منبع : روش های کاربردی تحقیق/ نوشته دکتر مصطفی ازکیا و مهندس علیرضا دربان آستانه / 1382 انتشارات کیهان

براي مشاهده ساير مقاله هاي تحليل آماري اين وب سايت بر لينک زير کليک نماييد: صفحه مقاله هاي تحليل آماري

3.9/5 - (16 امتیاز)
نمونه گیری خوشه ای و مقایسه آن با نمونه گیری طبقه ای
روش نمونه گیری طبقه ای

سایر مطالب مرتبط با موضوع فوق:

توجه شود که بخش سوال و جواب ها و کامنتها بعد از این بخش قرار دارد.

نمونه گیری طبقه ای

روش نمونه گیری طبقه ای

comment25 دیدگاه
در نمونه گیری تصادفی طبقه ای، واحدهای جامعه مورد مطالعه در طبقه هایی که از نظر صفت متغیر همگن تر هستند، گروه بندی می شوند. به این ترتیب تغییرات در درون گروه ها حداقل می شود. معمولا برای طبقه بندی…
حجم نمونه

جامعه، نمونه و روش تعیین حجم نمونه

comment8 دیدگاه
1- جامعه مورد بررسی و نمونه مورد مشاهده 1-1- تعريف جامعه آماري یک جامعه آماری عبارتست از مجموعه ای از افراد یا واحدها که دارای حداقل یک صفت مشترک باشند. معمولا در هر پژوهش جامعه مورد بررسی یک جامعه آماری…
نمونه گیری تصادفی ساده

نمونه گیری تصادفی ساده

comment5 دیدگاه
در میان روش های نمونه گیری با احتمالات برابر، روش نمونه گیری تصادفی ساده یکی از ساده ترین و قدیمی ترین روش های نمونه گیری است که در عمل کاربرد بسیاری دارد. تعریف نمونه گیری تصادفی ساده به تصویر بالای…
نمونه گیری خوشه ای

نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای

comment3 دیدگاه
1- نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای چیست؟ نمونه گیری گروهی دو مرحله ای در واقع تعمیمی از مفهوم نمونه گیری خوشه ای است. یک خوشه عمدتاً مجموعه ای طبیعی یا مناسب از اعضا است، مانند بلوک هایی از…
تحلیل آماری

سوال و جواب پیرامون این مبحث از طریق ارسال دیدگاه:
– نیاز به عضویت در سایت ندارد
– از طریق ایمیل خود، از دریافت پاسخ مطلع می گردید
– اگر کامنتها زیاد است، برای جستجو و یافتن سوال مد نظر خود از (f + Ctrl) استفاده نمایید.
– لطفا دوستانی که اطلاعاتی تخصصی و یا تجربه ای دارند، به سوالات پاسخ دهند تا محققان سراسر کشور بهره ببرند (زکات علم نشر آن است)

56 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • اگر مثلا بخواهیم درصد معتادین کشور را بفهمیم از روش غیراحتمالی باید چه کار کنیم؟

    پاسخ
    • سید مجتبی فرشچی
      اکتبر 7, 2018 12:18 ب.ظ

      برای محاسبه درصد معتادین کشور، لازم است تعداد آنها را از مراجع آمار رسمی پرسید و یا برآورد نمود و آنگاه تقسیم بر جمعیت کل کشور نمود.
      اما اگر هدف شما نمونه گیری و تکمیل پرسشنامه هایی بین معتادین است، از نمونه گیری قضاوتی یا تعمدی می توانید استفاده نمایید که در بالا تشریح شده

      پاسخ
  • سلام ببخشید تفاوت اصلی بین نمونه گیری هدفمند و در دسترس چیه!؟

    پاسخ
    • سید مجتبی فرشچی
      اکتبر 9, 2018 8:24 ق.ظ

      سلام. در نمونه گیری قضاوتی محقق افراد خاص را انتخاب می کند اما در نمونه گیری اتفاقی، هرچند محقق در مکان های خاصی قرار می گیرد، اما به طور اتفاقی افرادی در آن مکان ها را انتخاب می کند. نمونه گیری اتفاقی عمدتا با مشاهده مشارکتی و آزمایشی توأم است و از طریق آن محقق همواره موضوعات و محیط هایی را که به آسانی قابل دسترسی باشند، مورد مطالعه قرار می دهد.

      پاسخ
  • سلام، چرا واژه احتمال و غیراحتمال برای این دو روش به کار رفته است؟

    پاسخ
    • سید مجتبی فرشچی
      نوامبر 9, 2018 10:15 ب.ظ

      سلام. در نمونه گیری احتمالی هر یک از واحدهای جامعه می توانند با احتمالی مشخص در نمونه قرار گیرند. در حالیکه در نمونه گیری غیر احتمالی انتخاب نمونه براساس قوانین احتمالات صورت نمی گیرد و نمونه به مدد قضاوت انسانی حاصل می شود.

      پاسخ
      • ممنونم از بابت پاسخ قبلی.
        اگر جمعیت مورد پژوهش نامشخص باشد، برای تعیین حجم نمونه چه باید کرد؟
        مثال، ارباب‌رجوع شرکت هواپیمایی اکس به چه میزان از خدمات تکریم مشتریان این شرکت رضایت دارند؟
        حالا فرض را بر این بگیریم شمار ارباب‌رجوع این شرکت هواپیمایی مشخص نباشد و امکان برآورد کردن این شمار هم برای پژوهشگر میسر نیست.
        درین صورت چه تعداد حجم نمونه باید در نظر گرفت؟

        پاسخ
        • سید مجتبی فرشچی
          نوامبر 12, 2018 11:09 ق.ظ

          سلام. فرمول کوکران حالتی از محاسبه حجم نمونه دارد که در آن حجم جامعه تعیین نشده است. به منو آموزش spss وب سایت ویژه spss ما بروید و بر روی محاسبه آنلاین حجم نمونه با فرمول کوکران کلیک نمایید (حالت حجم نمونه نا مشخص):
          https://www.spss-iran.com/sample-size/

          پاسخ
  • سلام.خسته نباشید.سوالم این هست که روش محاسبه حجم نمونه رو چطور میشه محاسبه کرد.مثلا برای بیماران اختلال وسواس فکری عملی شهر ارومیه که تعداد جامعه آماری مشخص نیس من چطور حجم نمونه رو بدست بیارم.ممنون از راهنماییتون.

    پاسخ
  • سلام، برای اینکه نمونه معرف جامعه باشد ما باید از روش علمی در نمونه گیری استفاده کنیم یعنی هر کدام از اعضا جامعه آماری شانس انتخاب برابر در نمونه را داشته باشند.
    اما در نمونه گیری غیراحتمالی که یک روش علمی است این اصل رعایت نمیشه. یعنی در غیراحتمالی افراد شانس برابری برای انتخاب شدن ندارند. چطور باید این نقص را در روش غیراحتمالی پوشاند تا نمونه معرف جامعه باشد؟ وقتی از روش غیراحتمالی استفاده میکنیم نمونه معرف جامعه دیگه نمیشه. ممنون اگر راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
    • سید مجتبی فرشچی
      دسامبر 10, 2018 7:25 ق.ظ

      سلام. بهرحال در مواردی چاره ای جز این نداریم. طبیعی است که نمونه گیری احتمالی بهتر است اما مثلا وقتی که چارچوب جامعه مشخص نیست بالاجبار باید از روشهای غیر احتمالی استفاده کرد. بهرحال باید آماده انعطاف پذیری با شرایط واقعی تحقیق را داشته باشیم.

      پاسخ
  • سلام. بنده از بین 30 مرکز بهداشتی جنوب تهران ،4 مرکز را با قرعه کشی برای نمونه گیری انتخاب کردم این روش نمونه گیری تصادفی محسوب می شود یا غیر تصادفی؟ بین اساتید اختلاف نظر وجود دارد

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر .
    من قصد دارم از بین دانش اموزان دختر مقطع دبیرستان نمونه گیری کنم .
    از چه روشی استفاده کنم مناسب تر هست ؟

    پاسخ
    • سید مجتبی فرشچی
      فوریه 2, 2019 11:46 ق.ظ

      سلام. باید جامعه آماری تان با دقت تمام تعریف شود، دانش آموزان دختر دبیرستان در کدام شهر یا منطقه؟
      اما در کل نمونه گیری طبقه ای به نظر مناسب است

      پاسخ
  • با سلام و احترام
    من قصد دارم تحقیقی با هدف بررسی مشکلات اقتصادی و فرهنگی خانواده کودکان کار انجام بدهم آیا استفاده از نمونه گیری گلوله برفی برای این پژوهش مناسب است اگر نه پیشنهاد جنابعالی کدام روش نمونه گیری است؟ با تشکر

    پاسخ
  • با سلام
    اینجانب قصد دارم مطالعه ای با هدف بررسی مشکلات بهورزان روستایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مدیریت خانه های بهداشت انجام بدم چه روش نمونه گیری رو پیشنهاد می کنید.متشکرم

    پاسخ
  • سلام.
    نمونه گیری پایان نامه من در دسترس بوده و جامعه معتادان نامشخص، روش محاسبه داده ها رگرسیون چند متغیری بود. سپالم اینه که تعیین حجم نمونه نهایتا بر اساس روش نمونه گیری است یا روش تحلیل داد ها نیز در تعیین حجم نمونه اثر دارد.در کتاب استدلال اماری شیولسون گفته شده حداقل حجم نمونه برای براورد مناسب از ضرایب رگرسیون 50 نفر و نمونه باید حداقل ده برایر تعداد متغیرها باشد. با این توصیف حجم نمونه 200_ «4 متغیر» _مناسب است ؟؟ با فرمول کوکران حجم دو برابر میشه؟؟؟لطفا شیوه ای برای استدلال این مورد که انجام شده و ازش گذشته بفرمایید….
    ممنون

    پاسخ
    • سید مجتبی فرشچی
      ژوئن 29, 2019 1:35 ب.ظ

      سلام. در مورد شما تعیین حجم نمونه نیاز به روشی مستدل و مناسب دارد. اگر با حجم نمونه با فرمول کوکران مشکلی ندارید همان را ملاک عمل قرار دهید.
      و گرنه می بایست به کمک یک متخصص آمار با برخی برآوردها در خصوص جامعه، حجم نمونه به روش دستی یا با نرم افزار pass محاسبه گردد (با توجه به روش نمونه گیری و برآوردها از جامعه).

      پاسخ
  • روش نمونه گیری در فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی چیست؟ و تعداد نمونه چقدر باید باشد؟

    پاسخ
  • مجید عبدالرحیمی
    می 27, 2019 5:14 ب.ظ

    سلام
    ترجمه نمونه گیری قضاوتی هدفمند به انگلیسی جیست؟
    سپاسگزارم

    پاسخ
  • سلام!جامعه اماری پژوهش من معلمان زن سنین۳۵تا۴۰ساله
    الان بایدازچ روش نمونه گیری استفاده کنم

    پاسخ
    • سید مجتبی فرشچی
      ژوئن 29, 2019 2:09 ب.ظ

      سلام. در چه شهری یا کدام منطقه؟
      به نظرم نمونه گیری طبقه ای استفاده کنید بهتر است.

      پاسخ
  • سلام، وقتتون بخیر، من میخوام از جامعه ی نوزادان نارس یک بیمارستان نمونه بگیرم، جامعه من نوزادان متولد شده در هفته 25 ام بارداری تا هفته 37 هست، حجم نمونه در هفته های 25، 26 تا 32 بسیار کم هست( بین 6 نوزاد تا 40 در هر کدام از این هفته ها متغیر هست) و بهمین دلیل ما تمایل داریم تقریبا همه ی نوزادان نارس متولد شده در این هفته ها توی مطالعه مون باشن، و از هفته ی 33 تا 37 به 100 تا 300 نوزاد در هر کدام از این هفته ها می رسد، و دلیل نمونه گیری ما بیشتر به خاطر بالا بودن تعداد کودکان در این هفته ها می باشد.
    حالا سوال من اینه که از چه روش نمونه گیری استفاده کنیم که تعداد بیشتری از کودکان در هفته های اول که گفتم در نمونه باشه، و هفته های آخر کمتر بشه تا به یک حجم نمونه ی معقول برسیم.
    آیا روش نمونه گیری طبقه ای درسته؟ یا نمونه گیری به صورت غیر احتمالی ؟
    و اینکه جامعه مون نوزادان نارس در طی 3 سال هست، میتونیم یه حجم نمونه تعیین کنیم و توی هر سال همون تعداد نمونه هارو بگیریم؟ در حالیکه ما یه آمار کلی از تعداد نوزادان نارس در هر سال در بیمارستان داریم.
    میتونیم هفته های اول رو همینطوری وارد مطالعه کنیم و از هفته های آخر نمونه بگیریم؟

    پاسخ
    • سید مجتبی فرشچی
      سپتامبر 1, 2019 10:07 ق.ظ

      سلام. خداییش جزئیات زیاد است و در زمینه پزشکی حساسیت کار بسیار بالاتر نسبت به تحقیقات اجتماعی است. پیشنهاد می کنم با فردی که تخصص آمار زیستی داشته و در زمینه نمونه گیری در پزشکی تجربه دارد ارتباط بگیرید و طرح مساله داشته باشید.

      پاسخ
  • حمیدرضا حیدری
    سپتامبر 14, 2019 5:03 ق.ظ

    سلام
    در تعیین حجم نمونه گیری قضاوتی میتوان از فرمول کوکران بهره برد؟؟

    پاسخ
    • سید مجتبی فرشچی
      اکتبر 31, 2019 11:42 ق.ظ

      سلام. بله، با اغماض می توان بر اساس فرمول کوکران حجم نمونه را تعیین نمود.

      پاسخ
  • با سلام. قصد دارم روی فرسودگی شغلی معلمان یکی از مقاطع تحصیلی کار کنم، به نظر حضرتعالی از چه شیوه نمونه گیری استفاده کنم؟

    پاسخ
  • سلام
    برای انجام پیمایش با نمونه گیری هدفمند تحلیل های آماری چگونه انجام میشه ؟

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    برای نمونه گیری از یک جامعه محدود که مربوط به خبرگان یک شرکت میشود چه روشی رو توصیه میکنید؟
    و برای بدست آوردن حجم این نمونه چه روشی رو پیشنهاد میکنید؟

    پاسخ
  • سمانه مزروعی
    مارس 26, 2020 7:25 ق.ظ

    سلام
    یک سوال روش نمونه گیری قضاوتی هدفمند رو متوجه نمیشوم. ممکن توضیح بدید. نمونه آماری من هست مدیران رده اول و دوم دانشگاه ها

    پاسخ
  • با سلام
    روش های نمونه گیری در دسترس و هدفمند از روش های نمونه گیری تصادفی هستند یا غیر تصادفی ؟

    پاسخ
  • سلام وقت شما بخیر .
    برای نمونه گیری جامعه وفادار نسبت به برند دیجی کالا از چه روشی استفاده کنم بهتره؟

    پاسخ
    • فاطمه توکلی
      سپتامبر 24, 2020 9:47 ق.ظ

      سلام
      بستگی به این دارد که این پژوهش را در چه سطحی انجام دهید. در یک شهر یا در کل کشور؟
      پیشنهاد می شود ابتدا جامعه آماری را مشخص کنید و بعد آنرا به طبقاتی همگن تقسیم و از نمونه گیری طبقه ای استفاده گردد

      پاسخ
  • سلام. جامعه آماری بنده مدیران مدارس ابتدایی شهرم می باشد که تعداد آنها 250 نفر است. در جلسه ای که با کلیه مدیران ابتدایی شهرم برگزار شد با هماهنگی قبلی با مسئولین مربوطه پرسشنامه هایم را بین مدیران به صورت اتفاقی( بدون شناخت مدرسه، جنسیت مدرسه و ..) توزیع کردم. طبق جدول مورگان 151 پرسشنامه صحیح جمع آوری کردم. در پایان نامه ام چه نوع نمونه گیری درج نمایم؟

    پاسخ
  • با سلام وقتتون بخیر. جامعه آماری من گردشگرانی هستند که از 5 استان بازدید کرده اند. برای نمونه گیری می توان از روش نمونه گیری در دسترس استفاده کرد؟
    این روش تصادفی است؟
    شما برای نمونه گیری این پژوهش چه روشی را پیشنهاد می کنید؟

    پاسخ
    • سلام. از نمونه گیری در دسترس می توانید استفاده کنید و این روش یک روش غیر تصادفی (غیر احتمالی) است.
      همین روش نمونه گیری در دسترس (نمونه گیری اتفاقی) برای شما مناسب است که شرح آن در همین صفحه آمده است.

      پاسخ
  • باسلام. از روش هدفمند برای جمع امری داده هایم استفاد کردم. مقیاس در پرسشنامه ها پنج درجه ای است. استاد راهنمام می گوید برایی تعمیم نتایج نمی توانم از معادلات ساختاری( ایموس ) استفاده کنم. چون با استفاده از روش هدفمند داده را جمع کردم . وی میگوید نمی توانم فرضیه بدهم و همچنیین نمی توانم نتایج را تعمیم بدهد. سوال من این است که: چه چیزی را باید درفصل چهار گزارش داده شود؟ کمال تشکر فراوان

    پاسخ
  • سلام وروزتون بخیر. آیا روی داده های جمع آوری شده به روش های غیراحتمالی مانند روش نمونه گیری گلوله برفی، سهمیه ای و یا در دسترس میتوان عملیات اماری انجام داد یا خیر؟ آیا می توان گزارش نتایج نیز داد؟

    پاسخ
  • رضا موسوی
    اکتبر 28, 2021 8:48 ق.ظ

    با سلام و تشکر
    با مفهوم واریانس و انحراف معیار آشنا هستم اما جمله در متن مرتبط با نمونه گیری غیراحتمالی هست که ممنون میشم با ذکر مثالی شرح بدهید

    “در چنین مواردی که هدف تعین واریانس صفت مورد اندازه گیری (برای تعین حجم نمونه و روش نمونه گیری) یا
    تست پایایی ابزار اندازه گیری و… می باشد”

    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      مساله از این قرار است که برای تعیین حجم نمونه در روشهای آماری مختلف نیاز به برآورد اطلاعاتی مثل وایانس یا میانگین جامعه داریم تا با دقت بالا، حجم نمونه را بتوان برای آن روش آماری برآورد کرد.
      در این قبیل موارد می توان از نمونه گیری های غیر احتمالی استفاده نمود. چون به نوعی مطالعات مقدماتی قبل از یک پیمایش هستند.

      پاسخ
  • سلام برای رسیدن به حجم نمونه ۳۰ نفر از چه استدلالی می‌توان استفاده کرد یا چه فرمولی ؟

    پاسخ
    • سلام. هر حجم نمونه ای در تحقیقات بایستی دقیقا محاسبه گردد.
      یکی راه استفاده از فرمول کوکران است، راه دیگر استفاده از جدول مورگان است. راه دیگر محاسبه دقیق حجم نمونه بر اساس میانگین و واریانس جامعه و نرم افزارهای مخصوص حجم نمونه مثل PASS.
      محاسبه آنلاین حجم نمونه با فرمول کوکران در سایت دیگر ما:
      https://www.spss-iran.com/sample-size/

      پاسخ
  • سلام من پرسشنامه آنلاينم رو در اختيار مخاطبينم در واتسپ و تلگرام و.. قرار دادم و ازشون خواستم انجام بدن و براي ديگران هم پرسشنامه رو ارسال كنند تا انجام بدن. تا تعدادشون به حد مطلوبم برسه. اين روش چه روشي محسوب ميشه؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

11 + یازده =

فهرست
0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استرفتن به فروشگاه