رگرسیون یکی از مهمترین سرفصل های علم آمار است که زیبایی های زیادی را در خود نهفته است. این از توانمندی های علم آمار است که می تواند جهت و میزان رابطه دو متغیر یا چندین متغیر را در یک معادله رگرسیونی، برآورد و آزمون کند و نتیجه گیری هایی (با اطمینان 95 درصد!) در اختیار تحلیلگران آماری قرار دهد.
رگرسیون کاربردهای بسیار زیادی در رشته های مختلف دارد. شاید بتوان گفت یکی از بیشترین کاربردهای آن، در اقتصاد و اقتصاد سنجی است. 90 درصد اقتصاد سنجی (کاربرد آمار در اقتصاد) چیزی نیست مگر رگرسیون! اگر در خصوص اقتصاد سنجی خواستید بیشتر بدانید، سری بزنید به این سایت: صفر تا صد اقتصاد سنجی با EViews
پس با مفهومی بسیار مهم در آمار روبرو هستید و لازم است کمربندها را محکم ببندید.
در این نوشته، فهرست مقالاتی در خصوص رگرسیون را مشاهده می نمایید. برای مطالعه هر مقاله بر روی آن کلیک نمایید.
22 دیدگاه. همین الان خارج شوید
سلام عرض می کنم
سوالاتی در خصوص رگرسیون داشته باشیم همین جا می توانیم مطرح کنیم؟
سلام
بله در همین بخش سایت پاسخ خواهیم داد. بعد از پاسخ ما یک ایمیل دریافت می کنید که شما را در جریان پاسخ ما قرار می دهد.
سلام. هدف از رگرسیون در داده های آماری به زبان ساده چیه؟ هیچ روش ریاضی دیگه ای برای تحلیل ذو داده ها که ساده تر باشه هست یا رگرسیون روش کامل شده چه روش ساده ریاضی است؟
سلام؛ هدف از رگرسیون کشف میزان همراهی و همبستگی دو دسته داده است. به جای رگرسیون اگر دو متغیر داشته باشید تا حدی می توانید ضریب همبستگی پیرسون یا اسپیرمن را انجام دهید
روشهای آماری با روشهای ریاضی تفاوت دارند. نمی شود گفت کامل شده چه روشی در ریاضیات است.
سلام. اگر متغیر وابسته ما ترتیبی باشد آیا میتوانیم از رگرسیون خطی استفاده کنیم. در غیر این صورت توصیه شما چیست؟
سلام؛ پاسخ خیر است، زیرا تقریبا بعید است این اعداد ترتیبی در متغیر وابسته منجر به باقیمانده های نرمال در رگرسیون شوند.
مگر این که این داده های ترتیبی شاخص شده و به صورت اعداد نسبی درآیند. همانند داده های پرسشنامه طیف لیکرت که با میانگین گیری از چند سوال از مقیاس ترتیبی تبدیل به عدد نسبی می شوند. یا اینکه به صورت متغیر مجازی در رگرسیون بیایند.
با سلام.من ترم یک ارشد شهیدبهشتی هستم و این ترم درس مدلها رو با دکترحسینی نصب دارم. راستش چون خیلی من به نرم افزار R آشنایی ندارم و تازه در حال یادگیری هستم. سوالی داشتم در مورد نوشتن برنامه در R : با n دلخواه دو متغیر مستقل از یه توزیع دلخواه را تولید میکنیمو پارامتها را به دلخواه تعریف میکنیم. متغیر وابسته و بتاحد هامونو برآورد میکنیم. و بعد با متر اقلیدسی اختلاف هر بتا رو با بتاحد بدست آمده مقایسه میکنیم.
یه سری از دستورات مثل ols و دستور تولید داده رو میدونم ولی نمیدونم چطوری داده های تولید شده رو کجا ذخیره و بعد فراخوانی کنم. و چطور دستور متر اقلیدسی رو بنویسم.ممنون میشم اگه کمکم کنین.
سلام. من سال 1380 ترم اول ارشد شهید بهشتی بودم، چقدر زود گذشت!!
در خصوص R با توجه به اینکه سینتکس نویسی است فعالیتی نداریم. بهترین کار این است که یک کتاب آموزش R فراهم کنید و طبق آن از نرم افزار استفاده نمایید.
باعرض سلام وخسته نباشید .درتحقیقی با یک متغییرمستقل ویک وابسته که تعداد سوالات به ترتیب 10.60است ایا میتوان رگرسیون گرفت ؟اگرمیشود لطفا توضیح دهید .باتشکر
سلام. یعنی دو پرسشنامه 60 و 10 سواله دارید؟ متغیر مستقل و وابسته از کدام پرسشنامه بدست آمده است؟
اگر دو متغیر از یک پرسشنامه بدست آیند، بله می توانید رگرسیون بگیرید. بدیهی است که متغیرها از جمع یا میانگین گیری چند سوال پرسشنامه بدست می آیند تا داده های طیف لیکرت هر سوال پرسشنامه به اعداد نسبی تبدیل شوند. ضمنا رعایت پیش فرضهای رگرسیون هم الزامی است. مقالات رگرسیون و دیدگاه های ذیل آنها در سایت ما را مطالعه نمایید.
با عرض سلام و خسته نباشید.من 1 سوال داشتم ممنون میشم اگه جوابمو بدین:
1- خود همبستگی مرتبه اول از آزمون دوربین واتسون استفاده میشود اما برای مراتب بالاتر معمولاً از آزمون تشخیص خود همبستگی سریالی بروش گادفری استفاده میشود، میخوام بدونم از کجا باید فهمید که خودهمبستگی از چه مرتبه ای است؟؟؟؟؟؟
سلام. قاعدتا هر دو آزمون را باید انجام داد تا مطمئن شویم در هیچ حالتی باقیمانده های مدل خودهمبستگی ندارند.
سلام. خدا قوت و تشکر بابت اطلاعات خوب سایتون ببخشید یه سوال داشتم :
در تز خود رابطه گرایش تحصیلی با انگیزه و پیش رفت تحصیلی در درسی مورد نظر است. یعنی می خوام ببینم ایا افراد با گرایشهای تحصیلی مختلف میزان انگیزه شان در این درس خاص متفاوت است و ایا این تفاوت انگیزه بر میزان پیشرفت تحصیلی آنها تاثیر دارد یا خیر. در ابتدا از طریق ONE-Way Anova تفاوت معنی داری بین سطح انگیزه در گرایشهای مختلف بدست آمد یعنی دانشجویان سه رشته مختلف میزان انگیزه متفاوتی از خود در درس مورد نظر نشان دادند.. با همین روش آماری تفاوت معنی داری بین رشته های مختلف و میزان پیش رفت تحصیلیشان در این درس خاص پیدا شد. در مرحله بعد با کمک همبستگی پیرسون رابطه بین پیش رفت تحصیلی آزمودنی های هر رشته با عامل انگیزه جداگانه محاسبه شد. ضریب همبستگی یکی از گرایشها معنی دار نشد اما دو گرایش تحصیلی دیگر ضریب همبستگی نمرات پیش رفت تحصیلی شان با عامل انگیزه معنی دار در آمد با این تفاوت که یکی از گوهها ضریب همبستگیش 0.82 و دیگری 0.32 …. در واقع لز بین سه گرایش تحصیلی یکی ازآ«ها هیچ رابطه ای بین سطح انگیزه و پیش رفت تحصلیشان نبود یگ گروه دیگر بسیار بالا بود اما در یک گروه هیچ رابطه ای بین این دومتغیر پیدا نشد. آیا صرف این نتایج میتوانم نتیجه بگیرم که گرایش تحصیلی در میزان انگیزه افراد به یک درس خاص تاثیر دارد یا نیز به رگرسیون هم هست…و اگر نیاز است از چه نوع . با تشکر
سلام. اگر فرضیات رو بر اساس ارتباط بین دو متغیر نوشتن همبستگی کفایت میکند.ولی اگر هدف بررسی تاثیرگذاری یک یا چند متغیر مستقل بر روی یک متغیر وابسته و یا پیش بینی روند تغییرات یک متغیر وابسته از روی یک یا چند متغیر مستقل است رگرسیون هم استفاده شود.
با سلام.پایان نامه بنده درخصوص تاثیر طرح تحول نظام سلامت بر بخش درمان است که قصد دارم شاخص هایی که بخش درمان را با آن میسنجن که در چه وضعیتی است، 3 سال قبل و 3 سال بعد ازاجرای طرح تحول بدست بیارم و مقایسه کنم که چه تغییری در شاخصها بعد از اجرای طرح تحول ایجاد شده است. در اینجا، اجرای فاز اول طرح تحول نظام سلامت (که دربخش درمان اجرا شد) بعنوان مداخله در نظر گرفته شد و کلیه شاخص ها نیز احتمالا بعنوان متغیر وابسته هستند…..بنده از طریق رگرسیون تکه ای و مدل سری زمانی میخوام تحلیل کنم تاثیر طرح تحول بر بخش درمان رو…..لذا خواهشمند ام درخصوص آن توضیحاتی بفرمائید. یعنی باید چگونه انجام بدم؟در پروپوزالم قسمت تحلیل رو چگونه توضیح بدم؟خیلی خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام. رگرسیون تکه ای کار نکرده ایم و نمی دانیم. لطفا سایر دوستان مطلع اعلام نظر داشته باشیند.
سلام.
سوالی در مورد تشخیص خطی یا غیر خطی بودن داده های جمع آوری شده داشتم.
چطور می شه فهمید داده های جمع اوری شده خطی یا غیر خطی هستند و چطور باید معادله غیر خطی آن را بعنوان شروع برای پیدا کردن پارامترها در نظر گرفت؟
که بعد از اینکه متوجه شدیم مثلا غیر خطی هستند، بعد بریم سراغ اینکه از چه معادله غیر خطی موجود استفاده کنیم که بعدش پارامترهای آن معادله غیر خطی انتخاب شده رو مثلا با شبکه های عصبی یا گرادیان کاهشی یا فراابتکاریها و … بآورد منیم که کمترین مقدار خطا با واقعیت رو برای داده های پیش بینی داشته باشیم
سلام. ابتدا از همبستگی استفاده کنید اگر معنی دار بود از رگرسیون خطی و اگر نبود از رگرسیون های غیر خطی.
متاسفانه شبکه های عصبی و … رو انجام نمیدیم و تخصص لازم رو نداریم.
سلام وقتتون بخیر، اگر پاسخ بدید خیلی لطف کرده اید
شباهت ها و تفاوت های دو روش آنووا و رگرسیون چیه؟
سلام. هر دو روش را به صورت یک معادله رگرسیونی می توان نوشت، و اینکه هر دو داری باقیمانده ها (جملات پسماند) می باشند. و در هر دو روش، این باقیمانده ها بایستی دارای توزیع نرمال باشند.
اما در آنوا، متغیرها به جای اینکه پیوسته باشند، گسسته هستند.
سلام بر استاد عزیز جناب اقای فرشچی سوال بنده اینست من مدل رگرسیون خطی با 3 متغیر مستقل و یک متغیر وابسته در خروجی با R=.82 و نسبت به تمام متغیرهای sig هستند و F,T خوبی دارد حالا این مدل نباید برای نمونه های جدید که قبلا در ساخت مدل استفاده نشده است ارزیابی شود که اگر امکان ارزیابی هست چه روشی هست و در SPSS ممکن هست ؟ تشکر از شما
سلام بر شما. ببخشید متوجه سوال نشدم.
بهرحال این مدل را ممکن است بر روی داده ها و نمونه های مختلفی برازش بدهید و نتایج را با هم مقایسه کنید. یعنی اینکه متغیرها ثابت باشند اما داده های آنها متفاوت باشند. مثلا یکبار داده های سال 1399 و یکبار داد های سال 1400.