

رگرسیون یکی از مهمترین سرفصل های علم آمار است که زیبایی های زیادی را در خود نهفته است. این از توانمندی های علم آمار است که می تواند جهت و میزان رابطه دو متغیر یا چندین متغیر را در یک معادله رگرسیونی، برآورد و آزمون کند و نتیجه گیری هایی (با اطمینان 95 درصد!) در اختیار تحلیلگران آماری قرار دهد.
رگرسیون کاربردهای بسیار زیادی در رشته های مختلف دارد. شاید بتوان گفت یکی از بیشترین کاربردهای آن، در اقتصاد و اقتصاد سنجی است. 90 درصد اقتصاد سنجی (کاربرد آمار در اقتصاد) چیزی نیست مگر رگرسیون! اگر در خصوص اقتصاد سنجی خواستید بیشتر بدانید، سری بزنید به این سایت: صفر تا صد اقتصاد سنجی با EViews
پس با مفهومی بسیار مهم در آمار روبرو هستید و لازم است کمربندها را محکم ببندید.
در این نوشته، فهرست مقالاتی در خصوص رگرسیون را مشاهده می نمایید. برای مطالعه هر مقاله بر روی آن کلیک نمایید.
12 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام عرض می کنم
سوالاتی در خصوص رگرسیون داشته باشیم همین جا می توانیم مطرح کنیم؟
سلام
بله در همین بخش سایت پاسخ خواهیم داد. بعد از پاسخ ما یک ایمیل دریافت می کنید که شما را در جریان پاسخ ما قرار می دهد.
سلام. هدف از رگرسیون در داده های آماری به زبان ساده چیه؟ هیچ روش ریاضی دیگه ای برای تحلیل ذو داده ها که ساده تر باشه هست یا رگرسیون روش کامل شده چه روش ساده ریاضی است؟
سلام؛ هدف از رگرسیون کشف میزان همراهی و همبستگی دو دسته داده است. به جای رگرسیون اگر دو متغیر داشته باشید تا حدی می توانید ضریب همبستگی پیرسون یا اسپیرمن را انجام دهید
روشهای آماری با روشهای ریاضی تفاوت دارند. نمی شود گفت کامل شده چه روشی در ریاضیات است.
سلام. اگر متغیر وابسته ما ترتیبی باشد آیا میتوانیم از رگرسیون خطی استفاده کنیم. در غیر این صورت توصیه شما چیست؟
سلام؛ پاسخ خیر است، زیرا تقریبا بعید است این اعداد ترتیبی در متغیر وابسته منجر به باقیمانده های نرمال در رگرسیون شوند.
مگر این که این داده های ترتیبی شاخص شده و به صورت اعداد نسبی درآیند. همانند داده های پرسشنامه طیف لیکرت که با میانگین گیری از چند سوال از مقیاس ترتیبی تبدیل به عدد نسبی می شوند. یا اینکه به صورت متغیر مجازی در رگرسیون بیایند.
با سلام.من ترم یک ارشد شهیدبهشتی هستم و این ترم درس مدلها رو با دکترحسینی نصب دارم. راستش چون خیلی من به نرم افزار R آشنایی ندارم و تازه در حال یادگیری هستم. سوالی داشتم در مورد نوشتن برنامه در R : با n دلخواه دو متغیر مستقل از یه توزیع دلخواه را تولید میکنیمو پارامتها را به دلخواه تعریف میکنیم. متغیر وابسته و بتاحد هامونو برآورد میکنیم. و بعد با متر اقلیدسی اختلاف هر بتا رو با بتاحد بدست آمده مقایسه میکنیم.
یه سری از دستورات مثل ols و دستور تولید داده رو میدونم ولی نمیدونم چطوری داده های تولید شده رو کجا ذخیره و بعد فراخوانی کنم. و چطور دستور متر اقلیدسی رو بنویسم.ممنون میشم اگه کمکم کنین.
سلام. من سال 1380 ترم اول ارشد شهید بهشتی بودم، چقدر زود گذشت!!
در خصوص R با توجه به اینکه سینتکس نویسی است فعالیتی نداریم. بهترین کار این است که یک کتاب آموزش R فراهم کنید و طبق آن از نرم افزار استفاده نمایید.
باعرض سلام وخسته نباشید .درتحقیقی با یک متغییرمستقل ویک وابسته که تعداد سوالات به ترتیب 10.60است ایا میتوان رگرسیون گرفت ؟اگرمیشود لطفا توضیح دهید .باتشکر
سلام. یعنی دو پرسشنامه 60 و 10 سواله دارید؟ متغیر مستقل و وابسته از کدام پرسشنامه بدست آمده است؟
اگر دو متغیر از یک پرسشنامه بدست آیند، بله می توانید رگرسیون بگیرید. بدیهی است که متغیرها از جمع یا میانگین گیری چند سوال پرسشنامه بدست می آیند تا داده های طیف لیکرت هر سوال پرسشنامه به اعداد نسبی تبدیل شوند. ضمنا رعایت پیش فرضهای رگرسیون هم الزامی است. مقالات رگرسیون و دیدگاه های ذیل آنها در سایت ما را مطالعه نمایید.
با عرض سلام و خسته نباشید.من 1 سوال داشتم ممنون میشم اگه جوابمو بدین:
1- خود همبستگی مرتبه اول از آزمون دوربین واتسون استفاده میشود اما برای مراتب بالاتر معمولاً از آزمون تشخیص خود همبستگی سریالی بروش گادفری استفاده میشود، میخوام بدونم از کجا باید فهمید که خودهمبستگی از چه مرتبه ای است؟؟؟؟؟؟
سلام. قاعدتا هر دو آزمون را باید انجام داد تا مطمئن شویم در هیچ حالتی باقیمانده های مدل خودهمبستگی ندارند.